Vegetarische lasagne met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
- 12 tomaten of 6 vleestomaten
- 2 eetlepels basiclicum
- 1 groentebouillonblokje
- 600 gram verse spinazie
- 400 gram hüttenkase
- 1 bol mozzarella (à 200 / 220 gram)
- 150 gram pecorino (geraspt)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- groene lasagnebladen
- peper
- zout
- een scheutje olijfolie
- een beetje boter
Voorbereiding
- Snij de tomaten in blokjes
- Voeg de basilicum en het bouillonblokje toe aan de tomaten
- Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer of blender
- Haak de ui en knoflook fijn
- Roerbak de spinazie in de olijfolie met de knoflook, ui, peper en zout
- Snij de mozzarella in dunne plakjes
- Verwarm de oven voor op de temperatuur aangegeven op de verpakking van de groene lasagnebladen
- Vet de ovenschaal in met een beetje boter
Bouw de lasagne in lagen op in deze volgorde:
- Tomatenpuree
- Lasagnebladen
- Spinazie
- Hüttenkase
- Lasagnebladen
- Tomatenpuree
- Mozzarella
- Lasagnebladen
- Spinazie
- Hüttenkase
- Tomatenpuree
- Geraspte pecorino
De lasagne afbakken in de oven
Bak het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven af. Controleer voor de zekerheid na 20 minuten of de lasagne niet te hard gaat. Het is gebruikelijk dat er vocht achterblijft in de ovenschaal na het opdienen van dit gerecht.
Buon Appetito!