Pittige nasi met garnalen

  • 2
  • 20min.
  • Hoofdgerecht
Pittige nasi met garnalen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 175 gr pandan rijst
  • 75 gr taugé
  • 200 gr garnalen
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels gemalen gember (djahe)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 bosuien
  • gebakken uitjes

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast.
  2. Snij de ui, knoflook en bosuien in kleine stukjes.
  3. Fruit de ui en knoflook aan in een wokpan met een beetje zonnebloemolie.
  4. Voeg 1 theelepel sambal, gemalen gember en kerrie toe aan de wokpan (hou je van pittig, dan kun je meer doen).
  5. Voeg de bosuien toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
  6. Haal de rijst uit de koelkast en voeg toe en bak een paar minuten op hoog vuur mee.
  7. Roer nu de ketjap manis en de taugé er door.
  8. Bak de garnalen in een aparte pan 3 à 4 minuten met een theelepel sambal.
  9. Garneer het gerecht met gebakken uitjes.

Eet smakelijk!