Pittige nasi met garnalen

Ingrediënten voor 2 personen
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 175 gr pandan rijst
- 75 gr taugé
- 200 gr garnalen
- 2 theelepels sambal
- 2 theelepels gemalen gember (djahe)
- 2 theelepels kerriepoeder
- zonnebloemolie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 bosuien
- gebakken uitjes
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking en laat geheel afkoelen in de koelkast.
- Snij de ui, knoflook en bosuien in kleine stukjes.
- Fruit de ui en knoflook aan in een wokpan met een beetje zonnebloemolie.
- Voeg 1 theelepel sambal, gemalen gember en kerrie toe aan de wokpan (hou je van pittig, dan kun je meer doen).
- Voeg de bosuien toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
- Haal de rijst uit de koelkast en voeg toe en bak een paar minuten op hoog vuur mee.
- Roer nu de ketjap manis en de taugé er door.
- Bak de garnalen in een aparte pan 3 à 4 minuten met een theelepel sambal.
- Garneer het gerecht met gebakken uitjes.
Eet smakelijk!